【開講通知】H29年度GJEC大学院教養教育科目「科学英語演習 II 」

自然科学研究科学生各位

大学院教養教育科目担当

原岡 喜重

総合科学技術共同教育センター(GJEC)大学院教養教育科目外国語リテラシー特別教育プログラム「科学英語演習II」について開講の詳細をお知らせします。

大学院教養教育科目 外国語リテラシー特別教育プログラム

[科目名]科学英語演習II (Advanced Academic Writing)

[講師名]David Bermingham (Gwangju Institute of Science & Technology)

[講義日時]1218日(月)234限(10201610

1219日(火)234限(10201515

1220日(水)23限(10201420

[講義室]自然科学研究科棟4階プロジェクトゼミナール室(412教室)

キャンパスマップNo.73http://www.kumamoto-u.ac.jp/campusjouhou/map_kurokami_2

[科目コード](Master) 39280 (Doctor) 69280

[カテゴリー]III (Books: English, Language of Instruction: English)

[講義概要]

This course is a series of workshop sessions aimed at improving your academic writing skills. Focus will primarily be on the fundamental elements of scientific composition and structuring a research paper fit for publication. Each session will introduce strategies on how to start and manage the writing process, plan each section of a paper, improve visual charts and data with clear legends, and edit for clarity and brevity. Participants will be given the opportunity to explore the topics covered through in-class exercises, group discussions, and individual activities. The course will conclude with a Q&A/feedback session and a graded written test to assess your comprehension and application of the topics covered.

[履修登録]

希望者は自然科学研究科大学院教務(仮設校舎C1階)にて下記期間中に履修登録手続きを行ってください。先着30名。定員になり次第履修登録受付を締め切ります。

履修登録受付期間:1128日(火)〜 124日(月)9001600

[履修削除]

履修登録後に受講ができなくなった場合は、履修削除締切日までに必ず削除手続きを行ってください。

履修削除締切日:1215日(月)

【重要】履修削除締め切り日までに削除手続きを行わない場合は、受講の意志があるものとして評価の対象となります。

[担当]自然科学研究科大学院教務  TEL:096-342-3013